Christmas comfortfood: 4 heerlijke recepten voor de feestdagen


Alweer oesters, champagne en kroketjes? Wij doen het anders deze feestdagen en schuiven een Italiaanse schotel in de oven, staren met een karamelkoffie in het haardvuur, kruipen met een pittige pasta voor de tv en klinken met een fruitige mocktail op de nieuwe plannen.


Sexy mocktail

PORNSTAR MARTINI

Klinken op een gezellige kerstavond, op de luilekkere vakantiedagen tussendoor en op alle kleine en grote plannen voor het nieuwe jaar, dat doe je met passie!

Dit heb je nodig:

• 50 ml Botaniets Ginger & Yuzu • 20 ml vers passievruchtensap • 15 ml vers limoensap • 15 ml vanillesiroop • een schijfje gedroogde sinaasappel • crushed ice

Zo maak je het:

Zeef het passievruchten- en limoensap. Doe alle ingrediënten in een shaker, voeg ijs toe en shake it! Serveer in een coupe en werk af met een schijfje sinaas.



Tricolore topper

PASTA MET KERSTOMAATJES EN BURRATA

Romig dankzij de burrata, fris door de kerstomaatjes en pittig met de kappertjes: dit is de perfecte pasta voor the day after of voor een druilerige, donkere dag.

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen: 500 g volkoren pasta • 2 sjalotjes • 2 teentjes knoflook • 500 g kerstomaatjes • 400 ml tomatensaus • 2 bollen burrata • Italiaanse kruidenmix • verse basilicum

Voor de afwerking: een handvol basilicumblaadjes • enkele kapperappeltjes • citroen • pecorino • peper en zout • bruschetta-olijfolie • rucola

Zo maak je het:

• Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Snipper de sjalotjes en bak ze glazig in een scheut olijfolie. Voeg de geperste knoflookteentjes toe. Voeg de tomatensaus toe, kruid met de Italiaanse kruidenmix (of gedroogde kruiden naar keuze), peper en zout, en laat gedurende 15 minuten zachtjes pruttelen. 

• Halveer de kerstomaatjes. Giet de pasta af en laat uitlekken. Meng de pasta goed onder de tomatensaus. Voeg net voor het dresseren de kerstomaatjes en een handvol rucola toe.

• Dresseer de pasta op de borden. Voorzie per bord een halve burrata en besprenkel met de bruschetta-olijfolie (of een variant). Werk af met enkele kappertjes en een paar basilicumblaadjes, kruid naar smaak extra met zwarte peper en de Italiaanse kruidenmix. Rasp tot slot nog wat zeste van de citroen en een beetje parmezaan over de pasta.

 

Mooi (cadeautje) én ontzettend lekker: ontdek al onze pasta’s en risotto’s.



Oh deer!

MELANZANE ALLA PARMIGIANA

Geen winter zonder een troostende ovenschotel. Deze Italiaanse favoriet lust iedereen, bovendien geef je je gerecht een feestelijk tintje dankzij het truffelaroma.

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen: 3 aubergines • 2 tomaten • 1 ui • 2 teentjes knoflook  • 400 ml tomatensaus met truffelaroma • parmezaan • verse basilicum • oregano • peper en zout

Zo maak je het:

• Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergines in dunne plakken. Bestrijk ze met olijfolie en gril ze aan beide kanten. Snij de tomaten in dunne plakken.

• Snipper de ui en fruit aan in een geut olijfolie. Voeg de geperste knoflookteentjes toe. Voeg vervolgens de tomatensaus en de oregano toe en kruid met peper en zout. Dek af en laat een kwartiertje sudderen.  

• Neem een ovenschaal en maak stapeltjes. Begin met een plakje aubergine, vervolgens een plakje tomaat en wat tomatensaus. Herhaal tot alle ingrediënten zijn verwerkt.

• Rasp royaal veel parmezaan over het geheel en schuif de schotel zo’n halfuur (of tot wanneer je een gouden korstje hebt) in de oven. Werk af met verse basilicum.

 

Probeer ook onze feestelijke tomatensauzen en oliën.



Cafeïnekick

COFFEE CARAMELO

Negeer de winter en blijf lekker binnen om urenlang te lezen of een paar kerstfilms te bingen. Daar hoort natuurlijk een warm, troostend kopje bij.

Dit heb je nodig:

Voor 1 kopje: 1 espresso • 100 ml melk (of een melkvervanger) • 20 ml gezouten karamelsiroop • cacaopoeder

Zo maak je het:

Maak een kopje espresso en voeg de karamelsiroop toe. Zorg met een melkopschuimer voor een extra donzig laagje. Werk af met een beetje cacaopoeder.

 

Test al onze siropen uit.


Cookie-instellingen voor de beste online Juttu-ervaring

Juttu.be maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.