Alweer oesters, champagne en kroketjes? Wij doen het anders deze feestdagen en schuiven een Italiaanse schotel in de oven, staren met een karamelkoffie in het haardvuur, kruipen met een pittige pasta voor de tv en klinken met een fruitige mocktail op de nieuwe plannen.
Sexy mocktail
Klinken op een gezellige kerstavond, op de luilekkere vakantiedagen tussendoor en op alle kleine en grote plannen voor het nieuwe jaar, dat doe je met passie!
Dit heb je nodig:
• PINEUT Cocktail Fles Espresso Martini • 250 ml vodka • 200ml sterke koffie • ijsblokjes
Zo maak je het:
Vul de fles met de wodka en wacht minimaal 48 uur. Voeg de koffie en ijsblokjes toe. Shaken maar! Filter door een fijne zeef en serveer direct. Proost!
Latte lover
Een chai latte is een erg aromatisch en verwarmend drankje, perfect voor de winter dus. Deze latte wordt gemaakt met zwarte thee, een mix van kruiden zoals kaneel, kardemom, nootmuskaat en gember, en een flinke dot melkschuim.
Dit heb je nodig:
• 3 cl GILI Chaï Massala • 15 cl gestoomde melk of heet water.
Zo maak je het:
Verwarm je water of melk tot kookpunt. Voeg de Chai toe. Geniet van een moment voor jezelf.
Golden trio
Deze frisse Italiaanse klassieker met tomaten, mozzarella, basilicum en olijfolie. Simpel en heerlijk, perfect voor een snelle hap of als lichte lunch. Een smaakvolle mix van Italië!
Dit heb je nodig:
• 1 sjalotje • 2 el balsamicoazijn • 160 g pasta • 5 trostomaten
• 250 g kerstomaatjes • 1 rode puntpaprika • 10 halfgedroogde tomaatjes • 1 el olijfolie • 1/2 tl gedroogd basilicum • 1 grote handvol vers basilicum • 1 handje pijnboompitjes • 125 g mini buffelmozzarella • Peper en zout
Zo maak je het:
• Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Schep de uiringen om met 2 el balsamicoazijn en zet opzij.
• Breng water aan de kook en kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
• Snijd intussen de trostomaten in onregelmatige stukken. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de puntpaprika in de lengte in tweeën, verwijder de zaadjes en snijd in dunne reepjes. Hak de zongedroogde tomaatjes instukjes. Stort alle groenten in een grote kom.
• Voeg de ui samen met alle balsamicoazijn bij de groenten.
• Besprenkel met 1 el olijfolie.
• Kruid met versgemalen zwarte peper en grof zeezout en schep goed om.
• Hak de verse basilicum grof en schep deze door de salade.
• Rooster de pijnboompitjes tot ze goudbruin en geurig zijn.
• Giet de pasta af en spoel hem grondig onder koud stromend water. Schud overtollig water goed af en stort de pasta bij de groenten. Schep om.
• Giet het vocht rond de mozzarellabolletjes weg en doe ze bij de salade. Schep om en bestrooi tot slot met de pijnboompitjes.
Pizzalicious
Een zelfgemaakte pizza met tomatensaus begint met een dunne, krokante bodem bedekt met een rijk laagje tomatensaus, vers bereid van rijpe tomaten, knoflook en basilicum. Geurig, kleurrijk en onweerstaanbaar!
Dit heb je nodig:
• Pizzabodem • tomatensaus • toppings naar keuze • kaas • pikante olie
Zo maak je het:
• Leg de pizzadeeg uit.
• Bestrijd de pizzadeeg met tomatensaus.
• Leg je toppings naar keuze op de pizza.
• Bestrooi met kaas.
• Leg je pizza op de BBQ of steek hem in de oven.
Juttu.be maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.