Alweer oesters, champagne en kroketjes? Wij doen het anders deze feestdagen en schuiven een Italiaanse schotel in de oven, staren met een karamelkoffie in het haardvuur, kruipen met een pittige pasta voor de tv en klinken met een fruitige mocktail op de nieuwe plannen.
Sexy mocktail
Klinken op een gezellige kerstavond, op de luilekkere vakantiedagen tussendoor en op alle kleine en grote plannen voor het nieuwe jaar, dat doe je met passie!
Dit heb je nodig:
• 50 ml Botaniets Ginger & Yuzu • 20 ml vers passievruchtensap • 15 ml vers limoensap • 15 ml vanillesiroop • een schijfje gedroogde sinaasappel • crushed ice
Zo maak je het:
Zeef het passievruchten- en limoensap. Doe alle ingrediënten in een shaker, voeg ijs toe en shake it! Serveer in een coupe en werk af met een schijfje sinaas.
Tricolore topper
Romig dankzij de burrata, fris door de kerstomaatjes en pittig met de kappertjes: dit is de perfecte pasta voor the day after of voor een druilerige, donkere dag.
Dit heb je nodig:
Voor 4 personen: 500 g volkoren pasta • 2 sjalotjes • 2 teentjes knoflook • 500 g kerstomaatjes • 400 ml tomatensaus • 2 bollen burrata • Italiaanse kruidenmix • verse basilicum
Voor de afwerking: een handvol basilicumblaadjes • enkele kapperappeltjes • citroen • pecorino • peper en zout • bruschetta-olijfolie • rucola
Zo maak je het:
Oh deer!
Geen winter zonder een troostende ovenschotel. Deze Italiaanse favoriet lust iedereen, bovendien geef je je gerecht een feestelijk tintje dankzij het truffelaroma.
Dit heb je nodig:
Voor 4 personen: 3 aubergines • 2 tomaten • 1 ui • 2 teentjes knoflook • 400 ml tomatensaus met truffelaroma • parmezaan • verse basilicum • oregano • peper en zout
Zo maak je het:
• Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergines in dunne plakken. Bestrijk ze met olijfolie en gril ze aan beide kanten. Snij de tomaten in dunne plakken.
Cafeïnekick
Negeer de winter en blijf lekker binnen om urenlang te lezen of een paar kerstfilms te bingen. Daar hoort natuurlijk een warm, troostend kopje bij.
Dit heb je nodig:
Voor 1 kopje: 1 espresso • 100 ml melk (of een melkvervanger) • 20 ml gezouten karamelsiroop • cacaopoeder
Zo maak je het:
Maak een kopje espresso en voeg de karamelsiroop toe. Zorg met een melkopschuimer voor een extra donzig laagje. Werk af met een beetje cacaopoeder.
Test al onze siropen uit.
Juttu.be maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.