The day after? Een gezellige brunch met de leftovers!

Kerst- of oudejaarsavond bij jou? Feest de volgende dag gewoon verder, want met de leftovers vul je je tafel in geen tijd opnieuw met lekkers. Dit zijn de 4 ingrediënten voor de perfecte brunch.

1. Leftovers

Ook al heb je je aan de voorgeschreven hoeveelheden gehouden, er blijven altijd weer restjes over na je feestmaaltijd. So what, die smaken de volgende dag ook nog én ze zijn perfect om er een gevarieerd brunchbuffet mee te vullen.

Restjes gerookte zalm?

Perfect voor een quiche met prei en geitenkaas.

 

Restjes kalkoen?

Lekker in steamed buns samen met knapperige groentjes en een kruidendressing.

 

Restjes stokbrood?

Leg de sneetjes brood met wat pesto, mozarella en kerstomaatjes onder de grill.

 

Restjes rosbief?

Maak een miniburgertje met kaas, sla, tomaat, augurk en een paar plakjes vlees.

Restjes fruit?

Mix een kleurrijke smoothie.

 

Restjes champignons?

Beleg je minipizza’s ermee en combineer met ricotta en spekjes.

 

Restjes brood?

Kleine croques – klassiekers of gedurfdere combi’s - happen makkelijk weg.

 

Restjes ovengroenten?

Een klein kommetje soep is een must tijdens een brunch.

 

 

Tip! Met dit leftover-recept scoor je sowieso:

POKÉ BOWL

 

Dit heb je nodig (voor 8 kleine bowls):

 

restjes verse groenten, zoals komkommer, geraspte worteltjes, rode biet, avocado ° edamame ° mango ° restjes gerookte zalm, kip of tofu ° 250 g sushirijst ° een handvol sesamzaadjes ° 2 lente-uitjes ° ponzu-saus (in de Aziatische supermarkt)

 

Zo maak je het:

  • Snij de komkommer, mango, avocado en zalm, kip of tofu in blokjes.
  • Kook de rijst zoals op de verpakking aangegeven.
  • Snij de lente-uitjes in ringen en rooster de sesamzaadjes.
  • Verdeel de rijst over de kommetjes. Schik hierop de zalm, kip of tofu, en de groentjes. Besprenkel met ponzu-saus. Werk af met de geroosterde sesamzaadjes en de lente-uitjes.

2. Een mix van servies

Gisterenavond het mooie servies, vandaag hoef je geen rekening te houden met een kleurcode en haal je zowat alles wat handig is voor je buffet uit de kast. Dat betekent: bowls, cups, kopjes, dessertbordjes, glazen, dessertlepeltjes, schalen, serveerplanken…

3. Sfeermakers

Laat die kandelaars maar staan en stop er nieuwe kaarsen in. En steek alvast ruim op voorhand een geurkaars aan, zodat alle sporen van je feestavond gewist zijn tegen dat je gasten arriveren.

4. Gasten

En de belangrijkste sfeermakers natuurlijk: je vrienden en/of familie om gezellig mee verder te vieren.

P.S. Verwen je hen graag met een klein cadeautje? Op onze cadeaupagina vind je heel wat inspiratie per budget.

Nog meer leesinspiratie nodig?

Cookie-instellingen voor de beste online Juttu-ervaring

Juttu.be maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.