0% ALCOHOL, 100% FEEST: 

4 verrassende mocktails met Opius

© Opius


Juttu is intussen gekend om zijn kwalitatieve aanbod non-alcoholische aperitieven. Sinds kort vind je ook het Belgische Opius in onze rekken. Verrassend gelaagd, favoriet in heel wat topzaken en dus het perfecte elixir voor je feestelijke mocktails.


Restaurant Zilte, Botanic Sanctuary Antwerp, Fugazi, Belroy’s, Madonna Antwerp: niets dan klinkende namen onder de fans van Opius. En ook wij behoren tot die club. Het ambachtelijke, non-alcoholische elixir van Belgisch duo Leander en Lucas is dan ook een verfijnd feestje in je glas. Hun assortiment bestaat uit vier varianten: Nigredo, Rubedo, Amaro en Albedo. Wij deden de test en klonken met deze heerlijke mocktails.


Trop tropical

MAI THAI

Gemaakt met: Opius Nigredo

Smaak: diepe aroma's van karamel en Franse eik, gevolgd door tonen van geroosterde koffie met een subtiele bittere afdronk

 

Dit heb je nodig

• 50 ml Opius Nigredo • 15 ml Opius Amaro (optioneel) • 25 ml limoensap • 15 ml orgeatsiroop • 30 ml ananassap • verse munt • een schijfje ananas

 

Zo maak je het

Voeg alle ingrediënten samen in een shaker gevuld met ijs en shake stevig. Giet de cocktail in een tiki-glas en versier met een paar blaadjes verse munt en een schijfje ananas.


Classy & sassy

AMARO SPRITZ

Gemaakt met: Opius Amaro

Smaak: kruidig elixir met citrusaroma's, gevolgd door bloemige tonen van alsem en een bittere afdronk

 

Dit heb je nodig

• 50 ml Opius Amaro • 20 ml vlierbloesemsiroop • 10 ml limoensap • 100 ml tonic • verse munt of de schil van een limoen

 

Zo maak je het

Giet de Opius Amaro, de vlierbloesemsiroop en het limoensap in een groot glas en meng met een fijne cocktaillepel. Giet in een coupeglas. Voeg de tonic toe en versier met de verse munt of de limoenschil.


Not your ordinary mocktail

ALBEDO SOUR

Gemaakt met: Opius Albedo

Smaak: een verfijnd elixir met een intense anijsgeur, gevolgd door zachte kruidige tonen van kruidnagel en kardemom en een subtiele bittere afdronk

 

Dit heb je nodig

• 50 ml Opius Albedo • 30 ml limoensap • 10 ml suikersiroop • 25 ml eiwit • een paar druppels Angostura Bitter

 

Zo maak je het

Vul een shaker met ijsblokjes en voeg alle ingrediënten toe. Shake stevig gedurende zo’n 10 seconden. Giet in een coupeglas en versier met twee druppels Angostura Bitter.


Orange delight

RUBEDO TONIC

Gemaakt met: Opius Rubedo

Smaak: tijdloos aroma met intense sinaasappel- en bloementonen, zacht op de tong, gevolgd door een krachtige, bittere nasmaak

 

Dit heb je nodig

• 50 ml Opius Rubedo • 100 ml Indian Tonic • sinaasappelschil

 

Zo maak je het

Vul een tumbler-glas met ijs en giet er de ingrediënten bij. Meng met een fijne (cocktail)lepel. Werk af appelsienschil.



Benieuwd naar?

Ontdek het volledige Opius-assortiment.


Cookie-instellingen voor de beste online Juttu-ervaring

Juttu.be maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.