0% ALCOHOL, 100% FEEST:
Juttu is intussen gekend om zijn kwalitatieve aanbod non-alcoholische aperitieven. Sinds kort vind je ook het Belgische Opius in onze rekken. Verrassend gelaagd, favoriet in heel wat topzaken en dus het perfecte elixir voor je feestelijke mocktails.
Restaurant Zilte, Botanic Sanctuary Antwerp, Fugazi, Belroy’s, Madonna Antwerp: niets dan klinkende namen onder de fans van Opius. En ook wij behoren tot die club. Het ambachtelijke, non-alcoholische elixir van Belgisch duo Leander en Lucas is dan ook een verfijnd feestje in je glas. Hun assortiment bestaat uit vier varianten: Nigredo, Rubedo, Amaro en Albedo. Wij deden de test en klonken met deze heerlijke mocktails.
Trop tropical
Gemaakt met: Opius Nigredo
Smaak: diepe aroma's van karamel en Franse eik, gevolgd door tonen van geroosterde koffie met een subtiele bittere afdronk
Dit heb je nodig
• 50 ml Opius Nigredo • 15 ml Opius Amaro (optioneel) • 25 ml limoensap • 15 ml orgeatsiroop • 30 ml ananassap • verse munt • een schijfje ananas
Zo maak je het
Voeg alle ingrediënten samen in een shaker gevuld met ijs en shake stevig. Giet de cocktail in een tiki-glas en versier met een paar blaadjes verse munt en een schijfje ananas.
Classy & sassy
Gemaakt met: Opius Amaro
Smaak: kruidig elixir met citrusaroma's, gevolgd door bloemige tonen van alsem en een bittere afdronk
Dit heb je nodig
• 50 ml Opius Amaro • 20 ml vlierbloesemsiroop • 10 ml limoensap • 100 ml tonic • verse munt of de schil van een limoen
Zo maak je het
Giet de Opius Amaro, de vlierbloesemsiroop en het limoensap in een groot glas en meng met een fijne cocktaillepel. Giet in een coupeglas. Voeg de tonic toe en versier met de verse munt of de limoenschil.
Not your ordinary mocktail
Gemaakt met: Opius Albedo
Smaak: een verfijnd elixir met een intense anijsgeur, gevolgd door zachte kruidige tonen van kruidnagel en kardemom en een subtiele bittere afdronk
Dit heb je nodig
• 50 ml Opius Albedo • 30 ml limoensap • 10 ml suikersiroop • 25 ml eiwit • een paar druppels Angostura Bitter
Zo maak je het
Vul een shaker met ijsblokjes en voeg alle ingrediënten toe. Shake stevig gedurende zo’n 10 seconden. Giet in een coupeglas en versier met twee druppels Angostura Bitter.
Orange delight
Gemaakt met: Opius Rubedo
Smaak: tijdloos aroma met intense sinaasappel- en bloementonen, zacht op de tong, gevolgd door een krachtige, bittere nasmaak
Dit heb je nodig
• 50 ml Opius Rubedo • 100 ml Indian Tonic • sinaasappelschil
Zo maak je het
Vul een tumbler-glas met ijs en giet er de ingrediënten bij. Meng met een fijne (cocktail)lepel. Werk af appelsienschil.
Juttu.be maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.