HANGOUTS

Oh sweet heaven: hier eet je de allerlekkerste ijsjes


Klassieker vanille of verrassend lavendelijs, in een potje of op een hoorntje, met toppings of met een flinke toef slagroom: geen zomer zonder ijsje. Een lekker verfrissende pauze en populair bij zowat iedereen. Een shopdag gepland? Wij deden de test – gráág gedaan! – en gingen op zoek naar de beste ijssalons in de buurt van onze Juttu stores.


AALST — Zuivelhoeve Keymeulen

Op de zuivelhoeve in Hofstade worden al generaties lang hoeveproducten met een hart voor mens, dier en natuur gemaakt. Kaas, yoghurt, rijstpap, chocomousse… en dus ook schepijs. De boerderij opende een hoevewinkel in het centrum waar je alle klassieke smaken, maar ook ijs met onder andere chococrunch, groene appel of rum kan proeven.

 

Waar? Kattestraat 55a

ANTWERPEN — Milad

Een must voor wie al eens uit z’n comfortzone durft te komen: het hemelszachte ijs van Milad mixt klassieke ingrediënten met smaken uit het Midden-Oosten. Zo krijg je een bolletje stracciatella met tahin, saffraan met Perzische pistache en rozenwater of lavendelijs met honing. Doén: ga voor een heerlijke topping van pistachenootjes.

 

Waar? Kloosterstraat 120

BRUGGE — Gelateria Da Vinci

Een nostalgische knipoog naar Italië en tegelijk een blik op de toekomst, want hier wordt er geëxperimenteerd met innoverende smaken. Zet je in de rij wachtenden, want het is terecht aanschuiven voor een klassieke gelato of een gedurfd bolletje Cherry Boom Boom, Butter Finger of Appeltaart.

 

Waar? Geldmuntstraat 34

BRUSSEL — Gaston

Een Brusselse ket met veel smaak: Gaston raspt zijn eigen citroenen, roostert en karamelliseert zijn noten en maakt speculaas. In zijn ijs dus niets dan de allerbeste, verse ingrediënten, gedraaid volgens de traditionele techniek. Een klassiek bolletje of toch net iets anders? Probeer dan zekere eens steenkoolijs, abrikoos-yuzu of ananas-gember-peper.

 

Waar? Baksteenkaai 86

GENT — Bas

Bas verliet zijn thuisland Syrië en belandde in Gent. Als voormalig inwoner van Damascus is hij gewend het jaar rond ijs te eten, zelfs wanneer de straten bedekt zijn met sneeuw. Zijn eerste poging was bitterzoet chocolade-ijs, intussen groeide Bas uit tot een premium ijsmerk met bijzondere smaken als Espresso Shot, Black Forest en Syrian Nights.

 

Waar? Dampoortstraat 46

HASSELT — ‘t Kremmeke

Hier voorbij lopen zonder te stoppen is geen optie: ’t Kremmeke heeft een indrukwekkende toog vol kleurrijk en romig gevuld bakjes, met klassiekers én originele smaken zoals brownie-kers, yoghurt-bosvruchten of banaan-hazelnoot. Bovendien verrassen ze steeds weer met leuke suggesties, zoals gezouten karamelpopcorn als topping.

 

Waar? Kolmenstraat 51

LEUVEN — Coupe Matadi

Ahoy vakantiegevoel: hier eet je je ijsje op een omgebouwd vrachtschip uit 1929. Bij mooi weer zit je op het dek en kijk je uit over de Leuvense vaart. De ijsjes zijn puur natuur, zijdezacht en erg populair. De vier vaste smaken worden telkens aangevuld met yummie bolletjes van het moment zoals Hallelujah (witte chocolade met passievrucht en madeleinekoekjes) of Aardbei Attack (een mix van aardbei-ijs en aardbeisorbet).

 

Waar? Kolonel Begaultlaan 7

LUIK — Pistache & Chocolat

Het ambachtelijke ijs in deze gezellige zaak wordt bereid met de boerderijmelk van eigenaar Philippe. Tijdens de lente en de zomer rijdt hij bovendien rond met zijn ijskar, waar je net als in de winkel de klassieke ijsjes maar ook lekkernijen als karamel-gezouten boter of pistache-macadamianoten proeft.

 

Waar? Place du Marché 4

NIEUWPOORT — Oma’s Ijs

Het begon voor Steve en Heidi als een hobby waarbij vrienden en familie van hun heerlijke, artisanale ijs konden proeven, intussen staat hier dagelijks een rij wachtenden. Keuze genoeg gelukkig, want je kan kiezen tussen meer dan dertig smaken. Een bolletje Bokkepootjes, Smurfenijs of Mojito terwijl je met je voeten in het zand naar de zee kijkt?

 

Waar? Pieter Deswartelaan 17 en Zeedijk 67

ROESELARE — La Boule de Glace

Chef Rudy Pattyn hing na 33 jaar ervaring zijn koksmuts aan de haak en ging aan de prestigieuze Gelato University van Bologna het vak van ijsbereider leren. Zijn passie wordt vertaald in zijn ijssalon met ingrediënten van topkwaliteit, rechtstreeks ingevoerd vanuit Italië en Sicilië. Groene thee, zoethout, kaneel, maar evengoed tomaat, erwten of Rodenbach: Rudy geeft er een draai aan en overtuigt met high-end ijsjes.

Waar? Delaerestraat 10

Cookie-instellingen voor de beste online Juttu-ervaring

Juttu.be maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.